Over

Stihl

STIHL is een Duitse fabrikant van tuingereedschap en tuinmachines voor particulieren en professionals. STIHL-producten zijn te koop in 160 landen via meer dan 45.000 vakhandelaars zoals Mapeco. Hierdoor worden de machines startklaar overhandigd en geniet je van persoonlijke tips en uitstekende service. Het bedrijf werd opgericht in 1926 door Andreas Stihl, een pionier uit de beginperiode van de kettingzaag. Het bedrijf is in de eerste plaats bekend om zijn motorzagen, maar het Duitse merk biedt een zeer uitgebreid gamma grasmaaiers, bosmaaiers, bladblazers en heggenscharen van topkwaliteit aan.

Bekijk hier de meest recente catalogus.

Tuingereedschap

Het bedrijf is tot op vandaag een van de grootste producenten van kettingzagen en een van de weinige die zelf de ketting en de geleider maken. Sinds 1971 is STIHL het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. STIHL is befaamd door zijn absolute focus op kwaliteit en service, bij het grote publiek gekend onder de slogan ‘Sterk werk’. Het bedrijf draagt sinds de beginperiode technologie, betrouwbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel. De afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf bijzonder geïnvesteerd in accu-technologie. Op dit vlak heeft het ondertussen een sterke reputatie en knowhow opgebouwd.

Klimaatneutrale tuinmachines

Het Duitse familiebedrijf wil in 2021 in Duitsland volledig klimaatneutraal zijn. De internationale productielocaties volgen in 2022. STIHL werkt aan zijn belofte om zijn wereldwijde ecologische voetafdruk te verminderen. Het bedrijf heeft zijn richtlijnen vastgelegd voor maatregelen ter bescherming van het klimaat op korte, middellange en lange termijn. De eerste fase is het klimaatneutraal maken van de fabrieken in Duitsland. De focus ligt daarbij op de directe en indirecte CO2-uitstoot. Zo zal de elektriciteitsbehoefte gedekt worden door 100 procent groene stroom.

Mapeco: professioneel STIHL service-center

Mapeco is erkende STIHL-dealer sinds 1998 en biedt een compleet gamma aan in haar winkels en webshop. Zowel onze verkoopmedewerkers als onze servicemensen zijn professionals die regelmatig bijgeschoold worden door STIHL zelf. Onze specialisten helpen je om het product te kiezen dat het best past bij jou en je werkzaamheden, en leggen je duidelijk uit hoe je het goed en veilig kunt gebruiken. Mapeco biedt voor alle producten ook een professionele dienst na verkoop, reserveonderdelen en een centrale hersteldienst aan, gecertificeerd door STIHL.

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan zeker eens een kijkje op onze merkpagina.