Over

Spectra

Spectra is al meer dan 55 jaar wereldwijd een innovatieleider in de bouwindustrie. Het bedrijf wil begrijpen wat klanten elke dag op het werk nodig hebben en passen hun productie daaraan aan. Communicatie en luisteren naar de klant is dan ook een topprioriteit. Ook hun ingenieurs en technische specialisten zorgen ervoor dat hun reputatie voor innovatie en kwaliteit blijft.

De bedrijfsfocus van het merk – communicatie en innovatie – is de reden waarom ze nieuwe technologieën op de markt brengen. Hun producten zijn gebruiksvriendelijk en uiterst efficiënt. Spectra Precision-producten zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Er wordt enorm veel belang gehecht aan technologische kwaliteit, precisie en concurrentievermogen.

Bekijk hier de recentste catalogus.

Meettechnologie

Van meetlatten tot rotatielasers, Spectra Precision-producten helpen bij de controle van hoogte, helling, verticale uitlijnen in 90-graden-lay-out voor zowel binnen- als buitenbouw. Hun producten zijn robuust ontworpen om zware omstandigheden op het werk te weerstaan. Met andere woorden, er mag al eens iets van een meter hoog op beton vallen. Ook regen, modder en zelfs korte onderdompeling zouden geen probleem mogen zijn. Extreme temperaturen, vochtigheid en onhandig gebruik zijn niet schadelijk voor Spectra producten. Ze zijn gericht op praktisch gebruik, op real-world betrouwbaarheid.

Het bedrijf werd eerst opgericht als de landmeetkundige en constructiedivisie van Spectra Physics. Nu brengt Spectra Precision enkele van de grootste namen samen in de landmeetkundige, constructie en accessoire industrieën.

Constructie
  • Laserplane: vanaf dag één is elke belangrijke ontwikkeling in laserpositionering voor de bouw, inclusief de eerste roterende laser, hier begonnen.
  • Spectra Physics: was het eerste commerciële laserbedrijf in de sector, opgericht in 1961.
  • Apache Technologies: de wereldleider in laserdetectie – handheld laserdetectoren en entry-level machine display ontvangers.

Spectra bij Mapeco

Mapeco biedt een compleet Spectra-gamma aan in haar winkels in Turnhout, Wommelgem, Vilvoorde en Kalmthout én op haar webshop. Zowel onze verkoopmedewerkers als onze servicemensen zijn professionals en helpen je om het product te kiezen dat het best past bij jou en je werkzaamheden. Ze leggen je duidelijk uit hoe je het goed en veilig kunt gebruiken.

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan een kijkje op de merkpagina.