Over

Festool

Festool heeft al 90 jaar een onafgebroken passie voor hoogwaardige elektrische gereedschappen. Festool machines en stofzuigers maken het werk van professionele vakmensen eenvoudiger en helpen hen om sneller een perfect resultaat te bereiken. Hierbij denkt het bedrijf altijd in systeem en belangrijk, ook altijd tot in detail. Voor de innovatiekracht van de firma spreken meer dan 350 patenten, meer dan 80 prijzen en vooral op de eerste plaats: alle tevreden klanten.

Bekijk hier de catalogus.

Festool gereedschap

De vennoten Albert Fezer en Gottlieb Stoll richtten de firma op in 1925. De heren startten voornamelijk met de reparatie van houtbewerkingsmachines en de ombouw van deze machines naar glij- en kogellagers. Al snel breidden ze uit naar gereedschap voor timmerlieden. Steeds verdere ontwikkeling leidde tot de productie van gereedschappen als schijfschuurmachines, vlakschuurmachines en allerlei soorten zagen als pendelkapzagen en handcirkelzagen.

Geleiderail

Vanaf het midden van de jaren ’70 verliet het bedrijf de stationaire machinemarkt en focuste volledig op de ontwikkeling en de bouw van elektrische en persluchtgereedschappen. Gottlieb Stoll demonstreerde de eerste geleiderail in 1962. Het was de eerste generatie geleiderails die op de markt kwam. In 1980 wordt de nieuwe versie door aluminium vervangen. Sinds 2003 wordt de geleiderail FS/2 in diverse varianten geproduceerd. Deze generatie heeft een tweede groef voor extra accessoires en een glijstrook waardoor de machine makkelijker geleid kan worden.
Festool heeft haar expertise extra sterk ontwikkeld in een aantal sectoren:

Houtbewerking en meubelmakers:

Festool is gespecialiseerd in alle houtwerkzaamheden zoals zagen, frezen, schuren, schaven en niet te vergeten: stofafzuiging. Binnen de houtbewerking is nauwkeurige omgang met hout vereist en dankzij het elektrische gereedschap van Festool is dat optimaal mogelijk.

Houtbouw en timmerwerk:

De professionele gereedschappen van Festool helpen timmerlui bij het bouwen van daken, houten huizen, trappen en voorgevels. De robuuste, krachtige machines maken het zagen, boren, schroeven, schaven, beitelen en slijpen een stuk efficiënter. De producten voldoen allemaal aan de dagelijkse uitdagingen die bij dakuitbouw, daksanering, houtbouw, voorgevelbouw of trappenbouw horen.

Schilders:

Van snelle afname tot perfecte verwerking van verschillende ondergronden voor onberispelijke oppervlakken. Festool heeft de juiste gereedschappen voor elke toepassing, zowel voor renovatie als droogbouw, warmte-isolatie of montage. De perfect afgestemde systeemaccessoires en het hoogwaardig schuurmateriaal zorgen voor nog meer efficiëntie.

Vloeren leggen:

Hardnekkige oude vloerbedekkingen en stofwolken behoren tot het verleden met behulp van de gereedschappen van Festool. De gereedschappen zijn doelgericht ontwikkeld om het leggen van vloeren sneller en eenvoudiger te kunnen klaren. Zo werkt de renovatiefrees RENOFIX RG 130 perfect in combinatie met de stofzuiger CTM 36 AC RENOFIX. Ook andere gereedschappen voor tegelzetters en parketleggers zijn i-combineerbaar binnen het Festool-systeem.

Festool_geleiderail

Festool bij Mapeco

Bij Mapeco hebben we een ruim assortiment gereedschappen en producten van Festool. Onze experts worden regelmatig opgeleid door Festool en staan dan ook klaar deze kennis met je te delen. Benieuwd welke topmerken Mapeco nog verdeelt? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.