Over

Dunlop

Dunlop Protective Footwear is wereldwijd marktleider in veiligheidslaarzen en werklaarzen. In meer dan 50 landen zorgen ze voor comfortabele, beschermende laarzen. De verschillende collecties zijn geschikt voor werkers in landbouw, visserij, bouw, voedselverwerkingsindustrie, olie, gas en mijnbouw. Hoogwaardige technologie in combinatie met zorgvuldig handwerk zorgen samen voor de beste werklaars ter wereld. Ze biedt het comfort en de bescherming die elke vakman verdient.

Dunlop veiligheidslaarzen

Bij Dunlop ontwerpen, ontwikkelen en produceren ze al hun hoogkwalitatieve, waterdichte laarzen zelf. Hierbij wordt geluisterd naar de noden van de verschillende sectoren. Voor de landbouwsector betekent bescherming iets anders dan voor de bouwsector. Werk in een voedselverwerkende fabriek vraagt om ander schoeisel dan werk op een boorplatform. De laarzen worden ontwikkeld met deze verschillende noden in het achterhoofd. Jarenlange expertise combineren ze met nieuwe technologie. Comfort, innovatie en bescherming kenmerken de laarzen.

Meer dan 130 jaar veiligheidsschoenen

Het beschermend schoeisel van Dunlop bestaat al langer dan 130 jaar. Het moment is gekomen om de volgende 130 jaar uit te tekenen. Als grootste fabrikant van laarzen ziet het bedrijf het als haar verantwoordelijkheid om leiderschap in hun branche aan te tonen. Het sluiten van de cirkel voor de materialen in de waardeketen is daarbij de weg vooruit. Circulariteit en winstgevendheid gaan hand in hand. Daarom willen ze vermijden dat hun kostbare materialen in het afval terechtkomen.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1888, toen de Schotse dierenarts John Boyd Dunlop met een eenvoudig idee kwam dat de wereld veranderde. Op een dag merkte hij op hoe ongemakkelijk zijn zoontje zicht voelde als hij met zijn fietsje over stenen en oneffen terrein reed. John kwam toen op het idee om de wielen te bekleden met dunne, rubberen platen die hij aan elkaar lijmde. Door ze op te pompen met lucht werden de banden veerkrachtig. Dat jaar vroeg John Dunlop een patent aan op de pneumatische rubberband die we nu niet meer kunnen missen.

Dunlop begon als een bandenfabriek in 1889. Het is nog wachten tot 1927 voordat de eerste laars werd gemaakt. Dunlop ging samenwerken met Liverpool Rubber Co Ltd en breidde zijn productie uit met beschermend schoeisel. Dat was de geboorte van de Dunlop laars, gekend voor het bieden van comfort, bescherming en duurzaamheid.

Dunlop bij Mapeco

Bij Mapeco kan iedere vakman vanuit elke sector terecht voor de veiligheidslaarzen van Dunlop. Onze medewerkers helpen je graag in je zoektocht naar de geschikte laars en de juiste maat. De producten zijn beschikbaar in onze winkels in Turnhout, Kalmthout, Wommelgem en Vilvoorde én op onze webshop.

Benieuwd naar onze andere merken? Neem dan een kijkje op de merkpagina.