Over

Carat

Carat is een gerenommeerd producent en importeur van gediamanteerde gereedschappen en machines. De gereedschappen zijn ideaal voor onder meer het zagen en boren in steen en beton. Mapeco wil het beste voor de vakman, en dat kan niet zonder een topmerk als Carat. Het assortiment wordt dus regelmatig uitgebreid met innovatieve producten. En dankzij een voortdurende investering in research en ontwikkeling heeft het bedrijf zinvolle nieuwe technologieën op de markt gebracht.

Bekijk hier de meest recente catalogus.

Diamantgereedschap

Carat heeft heel wat technologieën ontwikkeld op vlak van diamantgereedschap. De Dustec® technologie zorgt ervoor dat er tijdens het gebruiken van diamantgereedschap minder stofontwikkeling is. Dit is mogelijk door aanpassingen op het gereedschap zelf. En dankzij de ontwikkeling van een volledig assortiment machines en stofkappen.

Silent+® zaagbladen produceren dan weer amper geluid. Doordat er 2 dunne stambladen met een dempende tussenlaag worden samengevoegd, worden de trillingen van de zaagbladen geabsorbeerd. De Controtec® technologie is dan weer een unieke intelligente software die Carat boormotoren beschermd tegen elektrische en mechanische overbelasting. Dit zijn de voordelen hiervan:

  • De operator kan zien en voelen wanneer de motor overbelast wordt
  • Beperkte activatie van de mechanische slipkoppeling
  • Maximale koppel beschikbaar in elke versnelling
  • Sneller en efficiënter boorproces
  • Minder reparatie- en onderhoudskosten

HewiTool nagel- en nietpistolen

Met het merk HewiTool biedt Carat een specifiek productengamma voor de professionele schrijnwerker. De nagel- en nietpistolen hebben een ijzersterke prijs-kwaliteitsverhouding. En ze zijn ontwikkeld op basis van de noden van de vakman.

Carat bij Mapeco

Carat ondersteunt haar officiële dealer Mapeco met technische opleidingen, adviezen, demonstraties en andere ondersteunende activiteiten. Daarom kun je er zeker van zijn dan onze verkoopmedewerkers en servicemensen de producten van Carat door en door kennen. Ze kunnen elke vakman met degelijk advies bijstaan. Met vragen en info over de gereedschappen kun je steeds terecht in één van onze winkels.