Over

Bahco

In 1886 richte Göran Fredrik Göransson het Zweedse bedrijf Bahco op. Het merk stond voornamelijk bekend voor de productie van hoogwaardig staal. Dat staal werd oorspronkelijk gebruikt om vishaken te maken. Maar al snel begon het bedrijf ook zaagbladen te produceren. Vandaag de dag bieden ze een ruim assortiment handgereedschap aan. Daarbij dragen ze kwaliteit hoog in het vaandel. Hun ERGO™-gereedschap is als het ware om de professional heen ontworpen. Gereedschap hoort in de handen van de professional en moet reageren op al hun eisen.

Bekijk hier de meest recente catalogus.

Van vishaken naar handgereedschap

Bahco vertrok van de productie van vishaken. Van daaruit produceerde het merk de eerste zaagbladen. Elk blad droeg echter nog het Vis&Haak-handelsmerk. Een logo zonder letters, taal of ingewikkelde figuren is voor iedereen makkelijk te herkennen. Bahco had een zeer goede reputatie vanwege de kwaliteit van de vishaken. Die reputatie behielden ze door het logo met de vis en de haak ook aan hun andere producten te verbinden. De associatie met hoge kwaliteit van staal werd doorgetrokken naar de zagen en ander snijgereedschap.

Bahco verstelbare moersleutel

Johan Petter Johansson vond in 1892 de verstelbare sleutel uit. Deze sleutel vormt de basis voor de verstelbare moersleutel, ofwel Engelse sleutel. Overal ter wereld gebruikt men deze Zweedse uitvinding.

Product in de kijker: VERSTELBARE MOERSLEUTEL 80 SERIE
Deze verstelbare moersleutel van Bahco is gesmeed uit hooggelegeerd kwaliteitsstaal in een eendelig ontwerp. De permanent bevestigde roestvaststalen snelkoppeling zorgt voor een goede ergonomische houding. De niet-omkeerbare bek dient om vallen te voorkomen.

Bahco handzagen

In 1969 bracht het bedrijf het bi-metalen zaagblad Sandflex® op de markt. Dit luidde een nieuw tijdperk in voor de technologie van metaalzaagbladen. Bij een bimetalen zaagblad worden twee verschillende metalen met elkaar verbonden. Zo wordt de veerkrachtigheid en de slijtvastheid verzekerd. Bij Mapeco beschikken we over een ruim assortiment zaagbladen van Bahco, gaande van metaalzagen tot beugelzagen, schrobzagen en snoeizagen.

ERGO™-gereedschap

In 1982 presenteerde Bahco de eerste ERGO™-schroevendraaiers. ERGO™-gereedschap is meer dan een mooie handgreep. De handgreep verbetert de kwaliteit en productiviteit van het uitgevoerde werk. Dankzij de ERGO™-technologie kun je de eindresultaten van je werk bereiken met minimale risico’s op werkgerelateerde letsel. De ERGO™-gereedschappen van Bahco zijn als het ware om de professional heen ontworpen. Ze horen in de handen van de professional en reageren op de eisen van elke wending en kering. Daarbij worden de 42 verschillende handspieren die nodig zijn voor een stevige grip zoveel mogelijk beschermd. Bahco zet dagelijks in op kwaliteit en innovatie. Het Tool Management System won dan ook tweemaal een zilveren medaille voor innovatie.

Als erkend Bahco-verdeler biedt Mapeco een compleet assortiment aan in haar winkels in Turnhout, Wommelgem, Vilvoorde en Kalmthout én op de webshop. Zowel onze verkoopmedewerkers als onze servicemensen zijn Bahco-professionals. Zij helpen je graag om het Bahco-product te kiezen dat het best past bij jou en je werkzaamheden.

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.