Productnieuws

De Makita XGT®-serie zorgde voor een revolutie in de industrie van snoerloos gereedschap. In september 2020 startte Makita met de verkoop van 40Vmax XGT®-producten. Dit als antwoord op de groeiende vraag naar gereedschap met meer vermogen. De eerste producten in de reeks zijn reeds verschenen en verkrijgbaar bij Mapeco: reciprozaag, haakse slijper, SDS combihamer, cirkelzaag, boor- en schroefmachine, klopboor- en schroefmachine en de slagschroevendraaier.

Wat is er vernieuwend aan de Makita XGT®-serie?

XGT® is het snoerloze antwoord op de vraag naar gereedschap met meer vermogen. Batterijtechnologie vervangt steeds vaker andere krachtbronnen in steeds grotere machines en apparaten. Het doel van de serie is niet enkel om een handige oplossing te bieden voor de groeiende vraag naar gereedschap met meer vermogen, maar ook om Makita’s visie op een snoerloze toekomst te blijven vervullen.

De CXT®-serie is ideaal voor wie op zoek is naar een lichte en compacte machine, terwijl LXT® het antwoord is voor wie zoekt naar een multifunctionele en compatibele machine. Met de XGT®-serie komt er een nieuwe keuze voor wie op zoek is naar ruwe kracht voor de zwaarste klussen.

Kracht, duurzaamheid en slimme technologie

De XGT®-producten bieden in vergelijking met hun voorgangers meer kracht, duurzaamheid en een snellere oplaadtijd. Ze zijn ook voorzien van slimme technologie, waardoor de machine en de accu digitaal met elkaar kunnen communiceren voor optimale prestaties.

XGT® zorgt voor nieuwe functionaliteiten in snoerloze machines. Bijvoorbeeld het extreem hoge maximumkoppel van 220 Nm van de slagschroevendraaier en de elektronische slipkoppeling van de schroef- en boormachines. De schroef- en boormachines zijn ook voorzien van een accelerometer die de motor uitschakelt wanneer de machine een plotse zwenkbeweging maakt, waardoor verstuikte polsen en andere mogelijke letsels worden voorkomen.

De nieuwe XGT®-serie functioneert en groeit naast de toonaangevende 18 V LXT®-serie. De XGT®-lader werkt ook met LXT®-accu’s, die met meer dan 200 producten werken. Makita blijft focussen op de ontwikkeling van machines die het werk voor onze klanten vereenvoudigt.

Next Generation Technology: Makita XGT®-serie

Reciprozaag XGT®

De Next-Generation-reciprozaag is een efficiënte en duurzame borstelloze reciprozaag voor het vonkvrij zagen van metaal en sloopwerk voor professioneel gebruik.
De machine biedt de keuze uit twee verschillende snelheden. Hij heeft een slaglengte van 32 mm en een slagfrequentie van 0-3000 min-1 met continue controle vanuit de schakelaar. De zaag is ook uitgerust met een snelspanner voor een snelle en moeiteloze zaagbladwissel. De nieuwe XGT®-machines hebben ook robuustere componenten die hun duurzaamheid verhogen.

Slagschroevendraaier XGT®

De 40 V Next-Generation slagschroevendraaier is een efficiënte en krachtige borstelloze slagschroevendraaier met meerdere werkingsmodi en nieuwe functionaliteiten. De machine is uitstekend voor continue aandraaikracht bij hoge belasting. Constante snelheidscontrole behoudt aandraaikoppel door te voorkomen dat het toerental afneemt door dalend laadniveau van de accu. Deze machine is een handige oplossing voor veeleisende industriële gebruikers.

Klopboor-schroefmachine XGT®

De klopboor-schroefmachine 40 V is een efficiënte en krachtige borstelloze klopboor-schroefmachine voor schroeven en boren met twee snelheden voor professioneel gebruik. Een hoog maximaal koppel van 140 / 68 Nm maakt van deze machine de ideale keuze voor werken die veel kracht en koppel vereisen. De hamerfunctie garandeert een breed scala aan toepassingen.

Boor- en schroefmachine XGT®

De Next-Generation boor- en schroefmachine is een efficiënte en krachtige borstelloze boor- en schroefmachine met twee snelheden voor professioneel gebruik. Hij heeft een hoog maximaal koppel van 140 (hard) / 68 (zacht Nm, net als de klopboor-schroefmachine. De ideale keuze voor extreem veeleisende toepassingen.

Combihamer XGT®

De nieuwe efficiënte combihamer levert een hoog vermogen voor professioneel werk. Het gereedschap is licht en de balans werd verbeterd voor meer gebruiksgemak. De HR002G is uitgerust met Anti Vibration Technology (AVT), Active Feedback Technology (AFT) en Auto-start Wireless System (AWS). De “Soft no load”-functie verlaagt automatisch het toerental van de motor tijdens het stationair draaien om trillingen te onderdrukken.

De machine is ook uitgerust met een antivibratie handgreep, een tegengewicht mechanisme en een trillingsdempende handgreep om trillingen te verminderen. Uitgerust met een snelspanboorknop voor SDS-plus. De machine kan ook aangesloten worden op het DX14-stofafzuigsysteem.

Haakse slijper XGT®

De GA013G levert sterke prestaties en efficiëntie, vergelijkbaar met een gesnoerde 1000 W slijper. Nieuwe gereedschapsloze beschermkap voor snelle en eenvoudige afstelling van de hoek en aanbrengen/verwijderen van de beschermkap. AFT Technology schakelt de motor uit wanneer het toerental plots vertraagt of de schijf stopt. De haakse slijper heeft een borstelloze motor die de energie efficiënt gebruikt in functie van het koppel en toerental die nodig zijn voor de toepassing. De machine is ook uitgerust met een anti-herstartfunctie die voorkomt dat de motor onbedoeld heropstart wanneer de accu wordt geïnstalleerd met de schakelaar ingeschakeld.

Makita XGT-serie accu bij Mapeco

Wil je graag meer info over het Makita-aanbod bij Mapeco? Aarzel niet langs te komen in een van onze winkels of neem contact met ons op via de website.