Productnieuws

Elektrische grasmaaiers hebben veel voordelen, maar kun je er ook grote oppervlaktes mee maaien? Enkele feiten op een rijtje.

Grasmaaiers bij Mapeco

Om je gazon perfect te onderhouden, ben je natuurlijk op zoek naar de best mogelijke grasmaaier. Naast handmaaiers, benzinemaaiers, robotmaaiers en zitgrasmaaiers kun je ook kiezen voor een elektrische grasmaaier.

Wees er maar zeker van dat je bij Mapeco de geschikte machine kan vinden. Maar, we geven het toe, ons aanbod is groot en misschien weet je daardoor niet goed waar je moet beginnen. We geven je daarom een kort overzicht van onze favoriete elektrische grasmaaiers van dit moment.

Waarmee moet je rekening houden bij de keuze van een elektrische grasmaaier?

Eerst en vooral hou je best rekening met de oppervlakte van de grasmat. Dat bepaalt namelijk het vermogen en de snijbreedte van je maaier. Kies je voor een te klein vermogen of een te kleine snijbreedte, dan kan dat maaien onnodig veel tijd in beslag nemen.

Daarnaast zijn ook het comfort, verbruik, onderhouds- en opberggemak en de prijs van belang.Voor een correct onderhoud van je machine kun je ook terecht bij de onderhoudsdienst van Mapeco.

Voordelen van elektrische grasmaaiers

Voor een kleine oppervlakte – tot 100m² – kan een handgrasmaaier volstaan. Voor grotere oppervlaktes kies je voor een elektrische grasmaaier waardoor je je spieren heel wat pijn bespaart. Elektrische grasmaaiers zijn relatief goedkoop en bieden tal van voordelen:

  • Weinig lawaai
  • Gemakkelijk te besturen
  • Licht in gewicht
  • Ecologisch: stoot geen schadelijke gassen uit
  • Vereist weinig onderhoud

Als je meer dan 800m² oppervlakte moet maaien, kun je een benzinemaaier of zitmaaier overwegen.

Onze favoriet: Makita elektrische grasmachine ELM4621

Deze geluidsarme elektrische grasmaaier met robuust stalen maaidek is uiterst geschikt voor het onderhoud van middelgrote gazonoppervlaktes. Het is een zelftrekkend model met een in de hoogte verstelbare duwbeugel en aparte schakelbeugels voor de messen en voor tractie. Als alternatief kunnen we ook de elektrische grasmaaiers van Stihl aanraden.

Elektrische grasmaaiers met accu

Elektrische grasmaaiers hebben als nadeel dat je altijd rekening moet houden met een snoer. Altijd? Niet als je kiest voor een elektrische grasmaaier met een oplaadbare accu. Onvergelijkbare bewegingsvrijheid verzekerd! Onze favorieten:

Stihl grasmaaier op accu RMA 448 PC

Deze accu grasmaaier is uiterst geschikt bij het onderhoud van middelgrote tuinen. In de Eco-modus is zijn reikwijdte bijzonder groot doordat het motorvermogen bij het maaien automatisch aan het vereiste vermogensniveau aangepast wordt. Mogelijkheid om het model uit te rusten met een mulchfunctie.

Stihl accu grasmaaier RMA 443 TC

Deze grasmachine vindt dankzij de wielaandrijving met 1 versnelling en het Stihl Pro AccuSysteem zijn weg in uiteenlopende tuinen. Deze wendbare accu grasmaaier laat zich niet door hellingen stoppen.

Wil je graag meer informatie over de verschillende grasmaaiers of advies op maat? Aarzel dan niet ons te contacteren of kom langs in een van onze winkels.