Productnieuws

Alles wat je moet weten over Stanley messen

Het merk Stanley is wereldberoemd voor zijn productie van messen en lemmeten. De combinatie “Stanley mes” is zo courant dat het bijna niet van elkaar gedacht kan worden. Dat toont de bekendheid van Stanley en hun positie op de markt. Het aanbod van Stanley bij Mapeco biedt het meet uitgebreide assortiment met vaste, uitschuifbare en afbreekbare mesbladen. De messen met innovatieve eigenschappen voldoen aan de behoefte van professionele aannemers en vaklui.

Soorten Stanley messen

Vaste messen

De vaste messen van Stanley zijn geschikt voor alle vervangbare bladen. Ze zijn bedoeld voor de allerzwaarste toepassingen. Ondanks het feit dat het om een vast blad gaat, bevat de meerderheid van de Stanley-messen een snel bladwisselsysteem.

Stanley vaste messen bij Mapeco

Uitschuifbare messen

De uitschuifbare messen van Stanley zijn geschikt voor de meerderheid van de vervangbare bladen. Ze bieden dezelfde prestatie als de modellen met een vast blad. Het blad kan veilig worden ingetrokken in het handvat wanneer het niet gebruikt wordt.

Stanley uitschuifbare messen bij Mapeco

Afbreekmessen

Stanley afbreekmessen zijn ideaal in situaties waarbij resten, bijvoorbeeld lijm, aan het blad blijven kleven. Het afbreekblad biedt constante scherpe randen, maar is ook sterk en dik genoeg om zware druk uit te oefenen zonder dat het blad daarbij breekt. De afbreekmessen bestaan in 25 mm en 18 mm.

Stanley afbreekmessen 25 mm en 18 mm bij Mapeco

Afbreekmessen 9 mm

De 9 mm afbreekmessen zijn uiterst geschikt voor het snijden van dunnere en fijnere bladmaterialen en algemene klusjes.

Stanley afbreekmessen 9 mm bij Mapeco

Hobby-, sport-, en zakmessen

Sinds kort heeft Stanley een nieuw assortiment met handige zak-, hobby- en sportmessen.

Stanley zakmessen bij Mapeco

Wat zijn de beste Stanley messen?

Stanley 1991 Utility Blade

Het 1991 Stanley hobbymes is het ideale lemmet voor gebruik in elk van Stanley’s vaste of intrekbare messen. Iedereen die lichtere materialen moet snijden zoals papier, leder of de meeste plaatmaterialen, heeft baat bij een Stanley 1991 utility mes.

Stanley 1992 Utility Blade

Wellicht het bekendste en meest gebruikte Stanley-mes is dat uit 1192. Het is het basis mes van elke vakman, een algemeen bruikbaar, heavy duty mes. Gebruik het in uw Stanley 2-101-199 Classic 199 mes met vast lemmet voor alledaagse snij taken zoals papier trimmen of hout scheren.

Stanley FatMax universeel lemmet

Het FatMax mes wordt door Stanley zelf beschreven als hun “sterkste, scherpste en langst meegaande Stanley mes ooit”. Het is de crème de la crème! De FatMax heeft 75% langere levensduur ten opzichte van 1992 mesjes, is 20% sterker en is 35% scherper. Dat wil niet zeggen dat de 1992 hobbymesjes niet goed zijn, integendeel, het blijft het best verkopende en meest bekende mesje. Maar de FatMax is een klasse apart. Ze hebben ook een weerstand tegen breuk bij gewichten tot 35 kg. Dat alles maakt Stanley FatMax mes ook iets duurder. Stanley FatMax lemmet is uiterst geschikt voor iedereen die regelmatig een mes gebruikt, pakweg dagelijks. Ideaal voor tapijtkopers en droogbekleders, of elke vakman die scherpe sneden moet maken in taai materiaal, telkens opnieuw.

Stanley hardmetalen gereedschapsmes

Wolfraamcarbide is eigenlijk gewoon grijs poeder. Maar als het wordt toegepast op de snijkant van een mes, transformeert het dat mes in een mes dat tot 5 keer langer meegaat dan conventionele messen. Dat terwijl het scherper en duurzamer is. Stanley heeft de kracht van wolfraamcarbide op de snijkant van hun lemmet met een laser aangebracht en heeft daarmee een ongelooflijke snijkracht geproduceerd.

Wat is het voordeel van een beetje meer geld uitgeven aan een Stanley hardmetalen mes? Simpelweg: ze gaan langer mee en kunnen veel hardere materialen snijden. De wolfraamcarbide coating maakt datgene waarop het wordt aangebracht harder en stijver. Stanley heeft echter alleen de rand van het blad gecoat, dus de rest van het blad zal gewoon buigen terwijl je snijdt. De Stanley Carbide hobbymessen zijn geschikt voor gebruik in Stanley vaste en intrekbare messen.

Ontdek het volledige aanbod van Stanley in een van onze winkels of op onze webshop.