Productnieuws

Alles wat je moet weten over chemische ankers

Chemische ankers dienen om zware lasten goed vast te zetten in beton, cellenbeton of metselwerk. Dit zonder spreiddruk uit te oefenen. Met behulp van een chemisch anker ben je in staat om trapleuningen, omheiningen, zonweringen, rolluiken, radiatoren en dergelijke stevig te monteren.

Hoe werkt een chemisch anker?

Bij een chemisch anker worden twee componenten vermengd die samen een chemische reactie ondergaan. De vermengde pasta moet volledig uitharden en hecht zich vrijwel aan alles (metaal, steen, beton, e.d.). Het is een zeer sterke verbinding met de omgeving die zware lasten tot wel 1400 kg (!) kunnen dragen. De verankering kan ook toegepast worden bij volle en holle muren voor het verankeren van zowel zware constructieonderdelen als kleinere materialen.

Dankzij chemische verankering kun je draadstangen, ankers en betonstaven in zowel volle als holle bouwmaterialen ook dichtbij randen monteren.

Chemische ankers bij Mapeco

Bij Mapeco hebben we een uitgebreid assortiment bevestigingsmaterialen waaronder chemische ankers. Dit van topmerken als Soudal, fischer, DeWalt en PGB. Onze chemische bevestigingsoplossingen maken het mogelijk om voor alle toepassingen, zelfs onder extreme omstandigheden op de bouwplaats – zoals bijvoorbeeld, vocht, kou of hitte – een optimale oplossing aan te bieden. Het zijn stuk voor stuk goedgekeurde systemen met glascapsules, injectiemortels, draadstangen, inslaganker met binnenwerkse schroefdraad, ankerhulzen, accessoires en verwerkingsapparaten.

Kom gerust eens langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies of bekijk het aanbod op onze webshop.